301_edited.jpg

Καρπουζο-ζελεδάκια


Αχ, αυτό το καλοκαίρι με τα καρπούζια του. Αν μπρούσα τρώω καρπούζι πρωί-μεσημέρι-βράδυ..θα ήταν τέλεια!

Με τόσα καρπούζια που περνάνε από το σπίτι..και που τα τρώω μόνο εγώ..σκέφτηκα μήπως μπορώ να φτιάξω τίποτα, ώστε να το τιμήσουν και οι υπόλοιποι..

Και τι καλύτερο από δροσερό και γλυκό ζελεδάκι ??

Ευτυχώς στο youtube με το που πληκτρολόγησα τις λέξεις καρπούζι και ζελέ..βρήκα τα άπαντα.. Προφανώς, δεν ήμουν η πρώτη που το σκέφτηκε.

Δείτε το βίντεο για να μάθετε πως τα έφτιαξα:

Τα υλικά που χρειάστηκα είναι:

- Καρπούζι (πολύ μικρό)

- Ζελέ σε κόκκινο χρώμα

- Νιφάδες σοκολάτας

Αρχικά κόβω το καρπούζι μου στη μέση και κρατάω μόνο το μισό.

Με ένα μαχαίρι χαράζω το καρπούζι (το κόκκινο) και με ένα κουτάλι το αφαιρώ. Φυσικά το κρατάω για να το φάω μετά!


Προσπαθώ να βγάλω όση περισσότερη γέμιση μπορώ και να μείνει μόνο η φλούδα.


.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, πάω να φτιάξω το ζελέ μου.

Ρίχνω ένα ποτήρι βραστό νερό και τη σκόνη του ζελέ και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σκόνη.

Συμπληρώνω με ένα ποτήρι κρύο νερό και ανακατεύω καλά.

Τοποθετώ τη φλούδα του καρπουζιού σε ένα μπολ, για να σταθεί σε ευθεία και το γεμίζω με το ζελέ μου.

Το τοποθετώ στο ψυγείο για 4-6 ώρες για να παγώσει.

Το καρπουζο-ζελεδάκι μου είναι έτοιμο, αλλά αν θέλω περισσότερη λεπτομέρεια, μπορώ να του βάλω τις νιφάδες σοκολάτες για να μοιάζουν με κουκούτσια.

Βάζω λίγες νιφάδες πάνω στο καρπούζι και με ένα καλαμάκι τις πιέζω μέσα.


Επαναλαμβάνω με όσες νιφάδες επιθυμώ.



Τέλος, κόβω σε μικρές φέτες και το σερβίρω..


έτοιμα..!!


Tonia

The tonino.gr is a lifestyle blog and a fashion e-shop founded by me (Tonia). Tonino used to be one of my nicknames in my childhood.

Join Our Newsletter
iconfinder_SocialMedia_Facebook-Outline_
iconfinder_SocialMedia_Instagram-Outline
iconfinder_SocialMedia_Youtube-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Twitter-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Pinterest-Outline

Join Our Newsletter

© 2020 by tonino.gr