top of page

Christmas Craft Gift ExchangeΠιστεύετε στη μαγεία των Χριστουγέννων..?

Στον Άγιο Βασίλη..?

Στους ταράνδους που πετάνε..?

Στα ξωτικά..?

Μάλλον θα πρεπε.. γιατί εγώ φέτος έγινα ένα ξωτικό των Χριστουγέννων!! Αλλά ήμουν μυστικό ξωτικό..ίσως γι' αυτό να μην τα βλέπουμε..να είναι όλα μυστικά..!!

Φέτος, η Άννα από το in my closet θέλησε να μάθει σε όλους εμάς τους τρελούς της χειροτεχνίας, το πως να γίνουμε ξωτικά των Χριστουγέννων.

Ίσως ήταν δική της πρωτοβουλία..ίσως βέβαια να ήταν και απόφαση των ανωτέρων..ξέρετε τώρα.. (Αγ. Βασίλης, αρχι-ξωτικό, συμβούλιο ξωτικών, χιονανθρώπων, υπευθύνου Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας και κεφιού, κλπ, κλπ, κλπ.)

Οι οδηγίες σαφείς από την αρχή!

Κάτι του τύπου συμπλήρωσε το βιογραφικό σου, και ανάλογα με τα προσόντα σου θα δούμε σε ποια θέση θα μπεις.

Έπρεπε να συμπληρώσουμε μία φόρμα (μεγαλούτσικη) για το ποιοι είμαστε, τι κάνουμε, τι έχουμε, τι μας λείπει, τι μας αρέσει και τι όχι, τι γλυκό προτιμάμε και διάφορα άλλα.

Όλες οι ερωτήσεις λογικές, εκτός βέβαια αν όντως πιστεύεις ότι θα γίνεις ξωτικό..τότε η ερώτηση με το γλυκάκι περιπτέρου ήταν άκυρη..γιατί σίγουρα αν σχεδίαζα να δουλέψω στο εργοστάσιο δώρων/παιχνιδιών του Αγ. Βασίλη..σκεφτόμουν κάτι σαν το εργοστάσιο σοκολάτας του Charlie..

Ακόμα και ΑΝ η πρωτοβουλία ήταν καθαρά της ίδιας της Άννας, μετά από τις συμμετοχές/φόρμες που συμπληρώθηκαν (120 στο σύνολο), σίγουρα θα ζήτησε τη βοήθεια του Μέγα-ξωτικού και δεξί χέρι του Αγ. Βασίλη φυσικά!

Μετά από πολλά συμβούλια με τους υπεύθυνους των Χριστουγέννων ώστε να κατανοήσει πλήρως πως γίνεται η επιλογή των δώρων και των ξωτικών/δημιουργών τους, η Άννα ήταν έτοιμη να δώσει τις οδηγίες στα ξωτικά της.

Μιας και βρισκόμαστε στην εποχή του διαδικτύου, έστειλε ένα mail με όλα όσα έπρεπε να ξέρουμε ως ξωτικά για τη μυστική αποστολή μας.

Το πακέτο θα πρέπει να έχει:

Ένα χειροποίητο κάτι.

Ένα φαγώσιμο κάτι.

Μια κάρτα.

5 διαφορετικά υλικά χειροτεχνίας που έχουμε ήδη στο σπίτι!

Το πακετάκι που ετοίμασα ως ξωτικό περιείχε:

2 ελαστικά υφασματάκια, 3 κορδέλες, 1 δαντέλα, 2 σχοινιά, χρωματιστά καουτσούκ, 2 μανό, σακουλάκι με ακρυλικές & ξύλινες χάντρες, σακουλάκι με πετρούλες θαλάσσης, 5 κονκάρδες & χειροποίητα κοσμηματάκια..!!

Η καρτούλα είναι φτιαγμένη από τα χεράκια μου, από φάκελο ταχυδρόμησης & χρωματιστά σελοτέιπ.. & φυσικά πρόσθεσα και μπόλικες σοκολάτες..!!

Και φυσικά, ως σωστός αντιπρόσωπος του Αγ. Βασίλη, δεν άφησε τίποτε στην τύχη και έλεγχε την κατάσταση συνέχεια, ώστε όλα τα 'παιδιά' να πάρουν τα δώρα τους.

Ενώ βέβαια το ξωτικό ήμουν εγώ, σε αυτό το ταίριασμα..το ταίρι μου φρόντισε να με γεμίσει χαρά ετοιμάζοντάς μου μία Χριστουγεννιάτικη ευχαρηστήρια κάρτα!!

Ευχαριστώ πολύ πολύ Σταυρούλα!!

Η πιο όμορφη κάρτα που έχω πάρει τα Χριστούγεννα!!

Και οι μέρες περνούσαν...και το δικό μου πακετάκι δεν έφτανε..

Ανησυχούσα.. Εγώ δεν έχω ξωτικό..?? Τι γίνεται..??

Μήπως δεν ήμουν καλό παιδί φέτος..?? Κι αν, ναι, πως το έμαθε η Άννα..??

Μέχρι και μήνυμα στο ντουλαπάκι της έστειλα για να μάθω τι γίνεται..

Και λίγο πριν τις γιορτές..τσουπ! Να το και το δικό μου πακετάκι!

Το έφτιαξε η Αναστασία και ήρθε από Κρήτη!

Η φωτογραφία της ήταν δελεαστική από την αρχή!

Είχε μπόλικες τσικουλατίστες (όπως λέει) για τη λιγούρα (όχι μόνο τη δική μου αλλά κι όσων βρέθηκαν κοντά..), κομμάτια τσόχας, κλωστές, χάντρες, κοχύλια και ξυλαράκια από την παραλία στο χωριό, καθώς και φρεσκομυρωδάτα χειροποίητα σαπουνάκια!

(εμ.. και μία πονηρή καρτούλα..χαχα..)

Με το που άνοιξα το πακέτο μου (στο τρένο με τα κλειδιά..!!), φάνηκε το απίστευτο βαλιτσάκι που είχε επιλέξει!

Ευχαριστώ και για το βαλιτσάαααακι!! Είναι τέλειο!!

Η αποστολή των ξωτικών όμως δεν σταματάει εδώ..

Τι νομίζατε..?? Μόνο 2-3 μέρες δουλειάς έχουν..??

Όλα τα ξωτικά παρέλαβαμε και το δικό μας πακετάκι. Με τα καλούδια μας έπρεπε να φτιάξουμε ότι βάλει ο νους μας.

Ούτως ή άλλως, το πακετάκι μας περιείχε επί το πλείστον πράγματα που ζητήσαμε από το ξωτικό μας (ο Αγ. Βασίλης ήταν Busy με τα παιδάκια, τα κανονικά, κάτω των 19 δηλαδή)

Έφτιαξα δύο σούπερ διακοσμητικά για τον τοίχο μου..!!


.

.Τα υλικά που χρησιμοποίησα από το πακετάκι μου ήταν τα ξύλα, τα κοχύλια και τις ξύλινες χάντρες.

Τα βήματα που ακολούθησα ήταν τα εξής :