top of page

London Life: Quarantine


1. Η Αρχή


Έχει περάσει μία βδομάδα από τότε που ανακοινώθηκε ότι μπαίνει κι η Αγγλία σε ολοκληρωτική καραντίνα, κι η ζωή μας είναι πολύ διαφορετική από τότε.

Πέρα από τον φόβο αυτού που συμβαίνει και την αγωνία για το πως θα το ξεπεράσουμε, η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο, ανάλογα με τις συνθήκες του καθενός.



Μία βδομάδα μέσα στην αγωνία για να καταλάβουμε τι ακριβώς αντιμετωπίζουμε και πως, το πως θα εξελιχθεί η ζωή μας, αν θα έχουμε χρήματα για το επόμενο χρονικό διάστημα, αν θα χάσουμε τις δουλειές μας, πως θα εφοδιαστούμε με τα βασικά αγαθά μιας και πολύς κόσμος έκανε επιδρομή στα σούπερ μάρκετ και δεν έχει μείνει τίποτα, πως είναι οι συνθήκες πίσω στην Ελλάδα και πως τα καταφέρνουν οι δικοί μας άνθρωποι, κλπ.



2. Δουλειά


Αυτό ίσως να ήταν και το πιο πολύπλοκο κομμάτι. Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες είχαν μπει σε καταντίνα 1-2 βδομάδες πριν από μας, κι εμείς συνεχίζαμε να πηγαίνουμε κανονικά στις δουλειές μας, παρόλο που τα νούμερα των κρουσμάτων/θανάτων ήταν περισσότερα από αυτές τις χώρες που ήδη είχαν κλείσει.

Παρόλο που ο κόσμος έξω είχε μειωθεί αισθητά, ήταν ακόμα πάρα πολλοί έξω, στις δουλειές τους ή χρησιμοποιούσαν τις συγκοινωνίες. Μιλάμε για μία πόλη πάνω από 8 εκατομμύρια πληθυσμού, οπότε τα νούμερα είναι τρελά.



Η μόνη αισθητή διαφορά στον κόσμο ήταν τις τελευταίες 2 μέρες πριν την ανακοίνωση του ότι μπαίνουμε σε καραντίνα. Τα σχολεία είχαν ήδη κλείσει και πολλές εταιρείες είχαν πάρει μέτρα για εργασία από το σπίτι.



3. Μαγειρική


Σίγουρα οι πρώτες μέρες ήταν και οι πιο επικοδομοιτικές. Ξεκουραστήκαμε, οργανωθήκαμε και βάλαμε ένα νέο παραγωγικό πρόγραμμα για να μείνουμε σε εγρήγορση.



Πρώτο στη λίστα η σωστή διατροφή. Μιας και θα έχω πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο, μπορώ να επενδύσω και λίγο στο μαγείρεμα, κι ειδικά σε φαγητά που δεν κάνουμε στο καθημερινό πρόγραμμά μας.



Πήραν φωτιά οι κατσαρόλες και οι φούρνοι (κυριολεκτικά μιας και λειτουργούν με αέριο..) και φτιάξαμε ότι μας ερχόταν στο μυαλό. Από υπερπλούσια πρωινά μέχρι παραδοσιακά πιάτα που μας είχαν λείψει.

Ξέρω ότι πολύ μαγειρεύουν έτσι στην καθημερινότητά τους, αλλά δουλεύω 50-70 ώρες τη βδομάδα, με περίεργα ωράρια, και δε μπορώ να πω ότι όσος χρόνος μου μένει τον δαπανώ στην κουζίνα.



4. Τρισευτυχισμένος Σίμπα


Σίγουρα αυτός που δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει και γιατί είναι ο Σίμπα.

Και δε νομίζω ότι τον νοιάζει, αλλά αντιθέτως θα λέει κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όποιον έβαλε σε εφαρμογή την καραντίνα, μιας κι έχει παρέα 24/7.



Δεν ξυπνάμε πια στις 5.30 το πρωί, χουζουρεύουμε ατελείωτα, παίζουμε από την ώρα που θα ξυπνήσουμε, πάμε βόλτες και δεν βιαζόμαστε, κοιμόμαστε ξέγνοιαστα μιας κι η μαμά είναι πάντα στο σπίτι, παίζουμε στον κήπο, τρώμε συνέχεια λιχουδιές από το πιάτο της μαμάς που το αφήνει όπου να 'ναι (αν και κάποιες φορές έχει κάτι περίεργα πράγματα μέσα που δεν καταλαβαίνω γιατί τα τρώει).