top of page

London Life: Quarantine


1. Η Αρχή


Έχει περάσει μία βδομάδα από τότε που ανακοινώθηκε ότι μπαίνει κι η Αγγλία σε ολοκληρωτική καραντίνα, κι η ζωή μας είναι πολύ διαφορετική από τότε.

Πέρα από τον φόβο αυτού που συμβαίνει και την αγωνία για το πως θα το ξεπεράσουμε, η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο, ανάλογα με τις συνθήκες του καθενός.



Μία βδομάδα μέσα στην αγωνία για να καταλάβουμε τι ακριβώς αντιμετωπίζουμε και πως, το πως θα εξελιχθεί η ζωή μας, αν θα έχουμε χρήματα για το επόμενο χρονικό διάστημα, αν θα χάσουμε τις δουλειές μας, πως θα εφοδιαστούμε με τα βασικά αγαθά μιας και πολύς κόσμος έκανε επιδρομή στα σούπερ μάρκετ και δεν έχει μείνει τίποτα, πως είναι οι συνθήκες πίσω στην Ελλάδα και πως τα καταφέρνουν οι δικοί μας άνθρωποι, κλπ.



2. Δουλειά


Αυτό ίσως να ήταν και το πιο πολύπλοκο κομμάτι. Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες είχαν μπει σε καταντίνα 1-2 βδομάδες πριν από μας, κι εμείς συνεχίζαμε να πηγαίνουμε κανονικά στις δουλειές μας, παρόλο που τα νούμερα των κρουσμάτων/θανάτων ήταν περισσότερα από αυτές τις χώρες που ήδη είχαν κλείσει.

Παρόλο που ο κόσμος έξω είχε μειωθεί αισθητά, ήταν ακόμα πάρα πολλοί έξω, στις δουλειές τους ή χρησιμοποιούσαν τις συγκοινωνίες. Μιλάμε για μία πόλη πάνω από 8 εκατομμύρια πληθυσμού, οπότε τα νούμερα είναι τρελά.



Η μόνη αισθητή διαφορά στον κόσμο ήταν τις τελευταίες 2 μέρες πριν την ανακοίνωση του ότι μπαίνουμε σε καραντίνα. Τα σχολεία είχαν ήδη κλείσει και πολλές εταιρείες είχαν πάρει μέτρα για εργασία από το σπίτι.



3. Μαγειρική


Σίγουρα οι πρώτες μέρες ήταν και οι πιο επικοδομοιτικές. Ξεκουραστήκαμε, οργανωθήκαμε και βάλαμε ένα νέο παραγωγικό πρόγραμμα για να μείνουμε σε εγρήγορση.



Πρώτο στη λίστα η σωστή διατροφή. Μιας και θα έχω πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο, μπορώ να επενδύσω και λίγο στο μαγείρεμα, κι ειδικά σε φαγητά που δεν κάνουμε στο καθημερινό πρόγραμμά μας.



Πήραν φωτιά οι κατσαρόλες και οι φούρνοι (κυριολεκτικά μιας και λειτουργούν με αέριο..) και φτιάξαμε ότι μας ερχόταν στο μυαλό. Από υπερπλούσια πρωινά μέχρι παραδοσιακά πιάτα που μας είχαν λείψει.

Ξέρω ότι πολύ μαγειρεύουν έτσι στην καθημερινότητά τους, αλλά δουλεύω 50-70 ώρες τη βδομάδα, με περίεργα ωράρια, και δε μπορώ να πω ότι όσος χρόνος μου μένει τον δαπανώ στην κουζίνα.



4. Τρισευτυχισμένος Σίμπα


Σίγουρα αυτός που δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει και γιατί είναι ο Σίμπα.

Και δε νομίζω ότι τον νοιάζει, αλλά αντιθέτως θα λέει κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όποιον έβαλε σε εφαρμογή την καραντίνα, μιας κι έχει παρέα 24/7.



Δεν ξυπνάμε πια στις 5.30 το πρωί, χουζουρεύουμε ατελείωτα, παίζουμε από την ώρα που θα ξυπνήσουμε, πάμε βόλτες και δεν βιαζόμαστε, κοιμόμαστε ξέγνοιαστα μιας κι η μαμά είναι πάντα στο σπίτι, παίζουμε στον κήπο, τρώμε συνέχεια λιχουδιές από το πιάτο της μαμάς που το αφήνει όπου να 'ναι (αν και κάποιες φορές έχει κάτι περίεργα πράγματα μέσα που δεν καταλαβαίνω γιατί τα τρώει).



Η χαρά του δεν περιγράφεται. Έχει περάσει τόσος καιρός και κάθε μέρα έχει όλο και περισσότερη ενέργεια και περισσότερο κέφι.

Είναι από τα θετικά αυτής της περιόδου, να μπορέσω να περάσω τόσο χρόνο με το αγαπημένο μου Σιμπάκι.



Βέβαια, υπάρχουν και δυο τρία αρνητικά, πχ. η μαμά καθαρίζει και κάνει δουλειές συνέχεια, μέχρι και τα παιχνίδια του και το κρεβάτι του μπήκαν πάλι σε αυτό το περίεργο μηχάνημα που τα στριφογυρίζει.



5. Μία Ώρα Περπάτημα / Βόλτα Σίμπα


Οι οδηγίες εδώ λένε πως μπορούμε καθημερινά να βγούμε μία ώρα για περπάτημα/άσκηση.

Εγώ δεν έχω και πολλές επιλογές μιας και πρέπει να βγάλω το Σίμπα βόλτα, οπότε η άσκηση απορρίπτεται σαν ιδέα.



Προσπαθήσαμε να είμαστε αποτελεσματικοί με τη βόλτα μας, να μην απομακρυνθούμε πολύ και να απολαύσουμε είτε το πολύ κρύο, είτε τις απίστευτα ανοιξιάτικες μέρες (γιατί εδώ μπορεί να έχεις διαφορετικό καιρό στην ίδια μέρα, οπότε σίγουρα είχαμε μία ποικιλία).



Ακόμα και τα παιδιά της γειτονιάς είναι πιο δημιουργηκά και κάθε μέρες βρίσκουμε και καινούρια παιχνίδια/δραστηριότητες και για μας στους δρόμους.



6. Διάβασμα Βιβλίων



Κάτι που σίγουρα μου έχει λείψει τα τελευταία χρόνια είναι το διάβασμα.

Λίγο οι οι τρελοί ρυθμοί ζωής, οι πολλές ώρες εργασίας, και τα όσο προσπαθώ να κάνω από το σπίτι και για την δική μου επιχείρηση δε μου έχουν αφήσει και πολύ χρόνο για χαλάρωση.

Ξετρύπωσα κάποια παλιά βιβλία που μου αρέσουν και με χαλαρώνουν και μετά ξεκίνησα όλα αυτά που παίρνω κατά καιρούς και λέω 'θα τα διαβάσω όταν βρω χρόνο' (συνήθως αυτός ο χρόνος, είναι στο αεροπλάνο ή σε διακοπές, κάτι που δεν υπάρχει για φέτος όπως φαίνεται).



7. Παιχνίδια



Όπως κάθε ενήλικας που σέβεται τα παιδικά του χρόνια, έτσι κι εγώ έχω κάποιες αδυναμίες. Μιας και είμαστε πολύ λίγοι στο σπίτι για να έχουμε επιτραπέζια (κρίμα γιατί τα λατρεύω), το Playstation ήρθε να καλύψει αυτό το κενό πριν μερικά χρόνια.

Κι επειδή φυσικά δεν έχω χρόνο ούτε για παιχνίδια υπό νορμάλ συνθήκες, ήρθε η ώρα να περάσουμε μερικές πίστες.



8. Τηλεοπτικές Σειρές / Ταινίες


Κάτι ακόμα που πολύς κόσμος κάνει στην καθημερινότητά του είναι να βλέπει τηλεόραση. Εμείς όμως δεν είμαστε σε αυτή την κατηγορία. Βασικά, δεν έχουμε αυτό που λένε τηλεόραση, δηλαδή δεν έχουμε κανάλια κλπ. Σκεφτείτε ότι στην Αθήνα δεν είχαμε καν τη συσκευή. Εδώ, αναγκαστήκαμε να πάρουμε, αφού πήραμε το Playstation. Τα μόνα που έχουμε για να βλέπουμε σειρές και ταινίες είναι το Amazon Prime και το Disney που το απέκτησα μόλις αυτή την βδομάδα (λόγω των ειδικών συνθηκών). Παρόλα αυτά, και πάλι δεν βλέπουμε πολύ.


Αυτή την περίοδο όμως θα κάνω την εξαίρεσή μου θα τιμήσω τον καναπέ.



9. Hobbies / Crafts


Με την όλη τακτοποίηση κατάφερα επιτέλους να τακτοποιήσω κι όλα τα υλικά και μπιχλιμπίδια που έχω στα κουτιά μου. Ούτε που θυμόμουν ότι έχω όλα αυτά εδώ (μιας κι άφησα όλα μου τα υλικά στην Αθήνα).



Έτσι λοιπόν έβαλα στο πρόγραμμα να φτιάξω και μερικά πραματάκια αυτές τις μέρες.



10. Online Trainings / Μαθαίνουμε κάτι Καινούριο


Υπάρχουν πάρα πολλά websites με σεμινάρια που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει. Σίγουρα τα περισσότερα είναι στα αγγλικά, αλλά υπάρχουν κι αρκετά στα ελληνικά, καθώς και πολλά στο YouTube, όπου δίνουν αρκετές πληροφορίες.


Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει μία καινούρια γλώσσα, ή να κάνει μαθήματα φωτογραφίας, μαρκετινγκ, προγραμματισμό, κλπ.

Οι γνώσεις που υπάρχουν πια στο internet είναι πάρα πολλές κι είναι κρίμα να μην εκμευταλλευτούμε αυτό τον χρόνο για να μάθουμε κάτι καινούριο.



11. Self Care / Χρόνος για τον Εαυτό μας



Αυτές τις μέρες είπα ότι θα ασχοληθώ και λίγο με τον εαυτό μου. Σίγουρα ακούγεται χαζό, αλλά όχι, δεν είναι. Δεν έχω τον χρόνο συνήθως να δώσω σημασία σε μένα, οπότε τώρα είναι μία πολύ καλή στιγμή για να το βάλω στην καθημερινότητά μου.

Πέρα από όσα θέλω να προσφέρω σε μένα με το διάβασμα, χόμπιες και νέες γνώσεις θεωρώ πολύ βασικό να αγαπάμε και το σώμα μας και να το περιποιούμαστε. Περισσότερος και σωστός ύπνος, σωστή διατροφή και άσκηση, και λίγη περιποίηση προσώπου, σώματος και μαλλιών.



12. Γυμναστική

Σαν συνέχεια του προηγούμενου, είναι και να βάλω λίγο άσκηση στην καθημερινότητά μου.

Η δουλειά μου είναι λίγο έντονη, και ξαφνικά να βρεθώ από καρέκλα σε καναπέ και από τον καναπέ στο κρεβάτι, δεν θα είναι κι ότι καλύτερο.

Λίγα βάρη και μερικά βίντεο από το YouTube θα βοηθήσουν την κατάσταση.




Συνεχίζουμε κι όλα θα Πάνε Καλά



276. 1567697574035.jpg
Tonia

The tonino.gr is a lifestyle blog and a fashion e-shop founded by me (Tonia). Tonino used to be one of my nicknames in my childhood.

Tonia
Join Our Newsletter

Thanks for subscribing!

iconfinder_SocialMedia_Facebook-Outline_
iconfinder_SocialMedia_Facebook-Outline_
iconfinder_SocialMedia_Instagram-Outline
iconfinder_SocialMedia_Instagram-Outline
iconfinder_SocialMedia_Youtube-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Youtube-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Twitter-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Twitter-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Pinterest-Outline
iconfinder_SocialMedia_Pinterest-Outline
bottom of page