top of page

The Hill Garden and Pergola Photoshoot



Ένα ωραίο καλοκαιρινό πρωϊνό (σπάνιο στο Λονδίνο, ακόμα και τον Αύγουστο) πήγαμε με τη φίλη μου την Georgia στο Hill Garden and Pergola πάρκο στο Hamstead του Βόρειου Λονδίνου.



Τα πάρκα εδώ έχουν άλλο μέγεθος και χάρη. Συνδυάζουν τη φύση (συνήθως μιλάμε για ένα μικρό δάσος ή πεδιάδα και όχι απλό πάρκο) και την ιστορία. Κάθε πάρκο έχει το δικό του ανάκτορο ή κτήριο που άνηκε σε κάποιο βασιλικό μέλος (ή απλά σε κάποιον με κάποιο τίτλο και πολλά λευτά) μέσα στην ιστορία.


Ανατέθηκε από τον Λόρδο Leverhulme, ο οποίος έκανε την περιουσία πουλώντας σαπούνι. Πριν το Καλοκαίρι του 1904, αποφάσισε ότι το κοντινό του αρχοντικό χρειαζόταν μια υπερβολικά ακριβή βεράντα, για να φιλοξενήσει πάρτι στον κήπο και χαλαρές καλοκαιρινές νύχτες. Έτσι, επειδή ήταν απίστευρα πλούσιος, αποφάσισε να το κάνει πράξη.



Αν και όμορφο, το Hampstead Pergola υπέστη υπερβολική φθορά από το θάνατο του Leverhulme και την έναρξη του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Την εποχή που ήρθε στην δικαιωδοσία του Λονδίνου το 1989, ο χώρος σχεδόν κατέρεε. Η αναστήλωση είναι ακόμα σε εξέλιξη, αλλά στην ξεθωριασμένη δόξα των πυλώνων και των τόξων, θα βρείτε μία γαλήνια όμορφη θέα.



Περπατήσαμε, απολαύσαμε τον ήλιο, χαθήκαμε στο δάσος, βγάλαμε τις φωτογραφίες μας και τελικά καταφέραμε να περπαρήσαμε ολόκληρο το πάρκο μέχρι να βρούμε το σωστό δρομάκι για την επιστροφή! Ειλικρινά δεν ξέρω πως ο κόσμος επιβίωνε χωρίς google maps σε τέτοιες περιπτώσεις.



Έχει επίσης, ένα μικρό φυτώριο και περιφραγμένο τμήμα (μεγάλο..) με ελαφάκια..



Σίγουρα θα επιστρέψουμε!


Στο επανειδήν!

276. 1567697574035.jpg
Tonia

The tonino.gr is a lifestyle blog and a fashion e-shop founded by me (Tonia). Tonino used to be one of my nicknames in my childhood.

Tonia
Join Our Newsletter

Thanks for subscribing!

iconfinder_SocialMedia_Facebook-Outline_
iconfinder_SocialMedia_Facebook-Outline_
iconfinder_SocialMedia_Instagram-Outline
iconfinder_SocialMedia_Instagram-Outline
iconfinder_SocialMedia_Youtube-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Youtube-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Twitter-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Twitter-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Pinterest-Outline
iconfinder_SocialMedia_Pinterest-Outline
bottom of page