top of page

Spring Dessert with 3 Ingredients


Η Άνοιξη έχει έρθει.. Ο καιρός βέβαια ακόμα δεν ξέρω αν το χει καταλάβει καλά, αλλά εμείς με κέφι πάντα απολαμβάνουμε κάθε 'ανοιξιάτικη' μέρα..

Κάποιες μέρες έχει καλό καιρό και κάποιες κρυώνουμε λίγο..

Τη μία μέρα θέλω παγωτό και την άλλη ζεστή σοκολάτα..

Για να μην κάνω όμως καμία υπερπαραγωγή σε ανοιξιάτικο γλυκό και μετά από μία μέρα έρθει πάλι ο χειμώνας, σκέφτηκα το πιο γρήγορα που μπορούσα με τρία πράγματα που βρήκα στο ντουλάπι μου..

Δείτε το βίντεο για να μάθετε πως έφτιαξα το ανοιξιάτικο γλυκό μου από τρία μόνο υλικά:

Τα υλικά που χρειάστηκα:

- Κομπόστα (ροδάκινο)

- Ζελέ (ανανάς)

- Φυτική σαντιγύ

- Καλούπι για το ζελέ ή μικρά φλυτζανάκια

*Φυσικά μπορείτε να διαλέξετε κάποια άλλη κομπόστα και κάποια άλλη γεύση ζελέ.

Αρχικά φτιάχνω το ζελέ μου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για το ζελέ της Γιώτης:

Βάζω μία κούπα βραστό νερό σε ένα μπολ και ρίχνω το περιεχόμενο του ενός φακέλου.

Ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί όλη η σκόνη και το μείγμα να γίνει διάφανο.

Προσθέτω άλλη μία κούπα κρύο νερό (ή το ζουμί από την κομπόστα).

Ανακατεύω καλά και μετά τοποθετώ το μείγμα του ζελέ είτε σε φόρμες σιλικόνης, είτε σε ποτηράκια.

Τα τοποθετώ στο ψυγείο για 4-6 ώρες για να σφίξουν.

*Ξεκίνησα την όλη διαδικασία με το ζελέ ανανά, αλλά στο τέλος τα διέλυσα όλα όταν πήγα να τα βγάλω από τα καλούπια..οπότε επανέλαβα όλα τα βήματα με ζελέ φράουλα..

Γι' αυτό και είναι ροζ στις φωτογραφίες..χαχα..

Αφού παγώσουν και το μείγμα γίνει ζελέ, για να το βγάλω από το καλούπι, χρειάζομαι ένα βαθύ πιάτο ή ταψάκι με καυτό νερό.

Τοποθετώ το καλούπι για 3-4 δευτερόλεπτα μέσα στο ζεστό νερό, ώστε να ξεκολλήσει το ζελέ από τα τοιχώματα του καλουπιού, και το αναποδογυρίζω σε ένα πιάτο και τα αφήνω να πέσουν μόνα τους.

Στη συνέχεια φτιάχνω τη σαντιγύ ακολουθώντας πάλι τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη φυτική σαντιγύ (garni) της Γιώτης:

Έβαλα στο μούλτι μία κούπα γάλα (εγώ προτίμησα γάλα αμυγδάλου για να γίνει ελαφριά η σαντιγύ μου) ένα φακελάκι της συσκευασίας και το χτύπησα μέχρι να πήξει.

Το τοποθετώ στο ψυγείο για λίγα λεπτά για να σφίξει.

Τέλος, ανάλογα με το τι κομμάτια έχει η κομπόστα μου, τα κόβω έτσι ώστε να μπορούν να σταθούν σε ένα πιάτο και να μην γλιστράνε.

Για να συνθέσω το γλυκό μου:

Ακουμπάω στο πιάτο ως βάση την κομπόστα μου, βάζω από πάνω μία γενναιόδωρη ποσότητα σαντιγύς..

.. και τέλος προσθέτω στην κορυφή το ζελέ μου..!!

Απλά, υγιεινά και γρήγορα..

Απολαύστε τα..

276. 1567697574035.jpg
Tonia

The tonino.gr is a lifestyle blog and a fashion e-shop founded by me (Tonia). Tonino used to be one of my nicknames in my childhood.

Tonia
Join Our Newsletter

Thanks for subscribing!

iconfinder_SocialMedia_Facebook-Outline_
iconfinder_SocialMedia_Facebook-Outline_
iconfinder_SocialMedia_Instagram-Outline
iconfinder_SocialMedia_Instagram-Outline
iconfinder_SocialMedia_Youtube-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Youtube-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Twitter-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Twitter-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Pinterest-Outline
iconfinder_SocialMedia_Pinterest-Outline
bottom of page